Workouts

Your Instructor workouts

Alle workouts vinden plaats in groepsverband in de buitenlucht op verschillende locaties in Leidsche Rijn (Utrecht). Onder begeleiding van een ervaren groepslesinstructeur werk je gedurende 45 minuten aan kracht-/uithoudingsvermogen, aan rompstabiliteit en de juiste manier van bewegen. Vind jij binnen sporten niets, maar wil jij wel fitter, sterker of strakker worden? Dan is een Your Instructor outdoor workout echt iets voor jou!

Het is belangrijk dat je start met een training op het juiste niveau, zodat je niets forceert. Daarom biedt Your Instructor verschillende workouts aan. Samen kunnen we kijken naar jouw doel en fysieke belastbaarheid om te bepalen welke training het beste bij je past. Your Instructor zal je uitdagen je grens op te zoeken, zodat jij je prestaties kan verhogen. Bij sommige workouts wordt gebruik gemaakt van materiaal. Om de traning zo veilig mogelijk te maken, wordt het materiaal vóór en na iedere training grondig gedesinfecteerd.

Bekijk nu het aanbod van de verschillende workouts en meld je aan voor een proefles!

De voordelen van Your Instructor Outdoor Workout op een rijtje:

1. Workout voor elk niveau

Het is niet langer meer een excuus om niet mee te doen aan een outdoor workout (bootcamp) omdat deze te zwaar of juist te licht is. Voor elk niveau is er een aangepaste training. Vrijwel alle oefeningen zijn aan te passen en dus lichter of juist zwaarder te maken. Tijdens de workout zorgt de instructeur ervoor dat je de oefeningen juist uitvoert.

2. De kracht van trainen in groepsverband

Het lukt je niet (meer) om jezelf te motiveren. Your Instructor motiveert je! Misschien regent het wel, is het koud, ben je moe, futloos.. er zijn genoeg excuses te verzinnen om niet te gaan trainen. Het is veel makkelijker om jezelf te overtuigen dat het “niet je dag is” als je alleen sport. Trainen in groepsverband met een ervaren instructeur maakt je training leuker, gezelliger, maar ook effectiever. Wanneer je in groepsverband traint komt een natuurlijke competitiedrang naar boven. Dit maakt het leuk, het zorgt ervoor dat je jezelf pusht en jezelf naar een hoger niveau brengt.

3. Uit de sleur!

Zelf geen inspiratie voor je trainingen? De outdoor workouts zorgen voor variatie in je trainingen. Iedere week een andere les op een andere locatie. Gebruik van lichaamsgewicht of juist van verschillende materialen. Zo heb je elke week een unieke training. Outdoor training maakt jouw training anders, effectiever en verfrissend!

4. Workouts speciaal voor vrouwen

Je wilt graag meedoen aan een groep workout, maar traint liever alleen met dames. Dat kan! Er wordt een workout aangeboden waarbij alleen dames zijn toegestaan. Een full body workout speciaal gericht op vrouwen. Mannen zijn bij deze workout niet toegestaan.

5. Buiten trainen is gezond!

Studies hebben aangetoond dat outdoor trainen de bloeddruk en hartslag verlaagt. Daardoor voelen dezelfde oefeningen buiten minder inspannend aan dan binnen. Zo kun je dus nog meer uit je training halen. Als je buiten traint, krijg je frisse lucht binnen die helpt om beter in slaap te vallen en zelfs je kwaliteit van je slaap te verbeteren. Het brengt dus veel gezondheidsvoordelen met zich mee en in het gunstigste geval pak je meteen flink wat zonnestralen mee. En wij weten allemaal dat zonneschijn de vitamine D levert die we allemaal hard nodig hebben om vrolijk en energiek door het leven te gaan. Zonlicht verbetert ook de energieopwekking in de spieren en de oxidatie van de weefsels. Smeer je wel goed in!

6. Er is geen beperkingen qua ruimte

De sky is letterlijk the limit! Je hebt niet te maken met lage plafonds of een te kleine ruimte waar je te dicht op elkaar staat. Zo kun je dus zonder problemen trainen op minimaal 1.5 meter afstand. Je hebt letterlijk altijd frisse lucht tijdens de trainingen en wat is er nou mooier dan trainen met een opkomende of ondergaande zon? Ideaal dus!